Обладнання та технологія виробництва органічних добрив
Проблеми з мінеральними добривами для українських аграрних підприємств збільшуються з кожним роком: подорожчання на внутрішньому ринку через збільшення цін на природний газ та компоненти (наприклад, сірчана кислота), взаємні санкції з Росією, залежність від імпортних поставок, збільшення норм внесення з-за виснаження ґрунту.
І ми готові дати РІШЕННЯ для цієї проблеми. Кажуть, що нове – це добре забуте старе – і це так. Ми забули про використання ОРГАНІЧНИХ ДОБРИВ. Використання не тільки органічної підживлення від пожнивних залишків, оброблених КАСом і не тільки концентратів фульвиевых кислот у складі тих чи інших гуматів, а ЗАСТОСУВАННЯ ЖИВОГО ОРГАНІЧНОГО ДОБРИВА, як продукту життєдіяльності тварин і бактерій.
У природі все працює за ЗАКОНОМ ЦИКЛУ ХАРЧОВОЇ ЛАНЦЮГА. Рослини і їх плоди служать їжею для тварин, а продукти життєдіяльності останніх знову стають їжею рослин. Але все це відбувається за допомогою мікроорганізмів, які заповнюють все природне простір – бактерій.
Наше завдання правильно використовувати ЗАКОНИ ПРИРОДИ у повсякденному аграрної практиці. Правильне ПОЄДНАННЯ ОРГАНІЧНИХ і МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРИВ дозволяє домогтися, як і ХОРОШИХ УРОЖАЇВ, так і РЕГЕНЕРУВАТИ ГУМУСНИЙ ШАР грунту. Наприклад внесення органічних добрив 2 тонни на га і аміачної селітри 30 кг, дає більший приріст врожайності, ніж еквівалентна по азоту внесення 110 кг аміачної селітри на га.
1 етап. Аеробна ферментація (компостування) вихідної сировини з додаванням компонентів
Компостування в закритому цеху
Компостування на відкритому майданчику.
Ферментація проводитися аеробними бактеріями при створенні для них сприятливих умов для життя, а саме:
1. Вологості 50-65%.
2. Слаболужною середовища рН 9-12
3. Хімічна зв'язок надлишкового водного аміаку,
4. Насичення субстрату киснем, шляхом періодичного перемішування, тим самим забезпечення температури саморазогрева від 55-65 град.З в центрі і до 30 град.З на периферії.
5. Увеличение соотношения углерод-азот (C/N) до 20:1. В свежем помете она 10:1. Достигается путем внесения органического углеродо содержащего материала ( лузги подсолнечника, измельченной соломы, отработанных измельченных грибных блоков, мелких опилок и т.д.)
В результате ферментации длительностью 20-30 дней получается готовое органическое удобрение (компост) готовое для внесения в почву, лишенной патогенной бактериальной среды, семян сорняков с характеристиками по NPK не хуже 3-2,5–3,5, не имеющее водного аммиака с характерным неприятным запахом.
Отриманий компост має вологість 40-45% і для скорочення логістичних витрат на перевезення, а навіть для адаптації для внесення через сучасні сівалки і розкидачі мінеральних добрив може бути підданий сушці і подальшої грануляції.
Склад устаткування для реалізації даної технології технології компостування включає
1. Фронтальний навантажувач
2. Аератор-змішувач компосту.
3. Сито для просіювання готового компосту.
4. Лінія по змішуванню органічного компосту з мінеральними компонентами.
Обладнання для гранулювання та фасувальне обладнання.
І ми готові дати РІШЕННЯ для цієї проблеми. Кажуть, що нове – це добре забуте старе – і це так. Ми забули про використання ОРГАНІЧНИХ ДОБРИВ. Використання не тільки органічної підживлення від пожнивних залишків, оброблених КАСом і не тільки концентратів фульвиевых кислот у складі тих чи інших гуматів, а ЗАСТОСУВАННЯ ЖИВОГО ОРГАНІЧНОГО ДОБРИВА, як продукту життєдіяльності тварин і бактерій.
У природі все працює за ЗАКОНОМ ЦИКЛУ ХАРЧОВОЇ ЛАНЦЮГА. Рослини і їх плоди служать їжею для тварин, а продукти життєдіяльності останніх знову стають їжею рослин. Але все це відбувається за допомогою мікроорганізмів, які заповнюють все природне простір – бактерій.
Наше завдання правильно використовувати ЗАКОНИ ПРИРОДИ у повсякденному аграрної практиці. Правильне ПОЄДНАННЯ ОРГАНІЧНИХ і МІНЕРАЛЬНИХ ДОБРИВ дозволяє домогтися, як і ХОРОШИХ УРОЖАЇВ, так і РЕГЕНЕРУВАТИ ГУМУСНИЙ ШАР грунту. Наприклад внесення органічних добрив 2 тонни на га і аміачної селітри 30 кг, дає більший приріст врожайності, ніж еквівалентна по азоту внесення 110 кг аміачної селітри на га.
1 етап. Аеробна ферментація (компостування) вихідної сировини з додаванням компонентів
Компостування в закритому цеху
Компостування на відкритому майданчику.
Ферментація проводитися аеробними бактеріями при створенні для них сприятливих умов для життя, а саме:
1. Вологості 50-65%.
2. Слаболужною середовища рН 9-12
3. Хімічна зв'язок надлишкового водного аміаку,
4. Насичення субстрату киснем, шляхом періодичного перемішування, тим самим забезпечення температури саморазогрева від 55-65 град.З в центрі і до 30 град.З на периферії.
5. Увеличение соотношения углерод-азот (C/N) до 20:1. В свежем помете она 10:1. Достигается путем внесения органического углеродо содержащего материала ( лузги подсолнечника, измельченной соломы, отработанных измельченных грибных блоков, мелких опилок и т.д.)
В результате ферментации длительностью 20-30 дней получается готовое органическое удобрение (компост) готовое для внесения в почву, лишенной патогенной бактериальной среды, семян сорняков с характеристиками по NPK не хуже 3-2,5–3,5, не имеющее водного аммиака с характерным неприятным запахом.
Отриманий компост має вологість 40-45% і для скорочення логістичних витрат на перевезення, а навіть для адаптації для внесення через сучасні сівалки і розкидачі мінеральних добрив може бути підданий сушці і подальшої грануляції.
Склад устаткування для реалізації даної технології технології компостування включає
1. Фронтальний навантажувач
2. Аератор-змішувач компосту.
3. Сито для просіювання готового компосту.
4. Лінія по змішуванню органічного компосту з мінеральними компонентами.
Обладнання для гранулювання та фасувальне обладнання.